Lindvig, Vesterhavsvej 150, Lønne. 6830 Nørre Nebel

(+45) 40 32 52 83

info@lindvigferie.dk

Fordyb dig i krigstiden på

Tirpitz

Med en genistreg tegnede Bjarke Ingels det nye museum, som ømsvøber den enorme Tirpitz bunker fra 1944. Her er tale om et design der ikke er prangende, men som tværtimod er gemt væk, indtil man står midt i det. Som skydegrave i klitterne føres man igennem lange gange omgivet af sand, marehalm, glas og beton. Læs med nedenfor…

Tirpitz

Fortællingen om Atlantvolden
Udgivet:

26.03.2021

Emne:

Kultur

Tirpitz Museum er en arkitektonisk perle svøbt omkring det massive bunkerbyggeri fra 1944. Det prisvindende museum er tegnet af Bjarke Ingels og er anerkendt som værende et af de bedste museer i Nordeuropa.


En fortælling om krig

og langt mere end det

Ved åbningen af Tirpitz startede en ny epoke i oplevelsesturismen ved Vesterhavet. Som tyvstjålet ud af et metropol som Berlin eller New York ligger denne vidunderlige attraktion på en lille stille vej i udkanten af Blåvand, imellem klitter, hav og sommerhuse. Arkitekturen er kendetegnet ved et eksterior som er underspillet på alle måder, bygningen er ligefrem gravet ned i klitternes hvide sand.

Tirpitz er et museum som omhandler meget mere end det åbentlyse. Krigen og atlantvolden spiller naturligvis en central rolle, men med fire permanente udstilinger omfavner Tirpitzmuseet på fineste vis fortællinger der spænder fra geologi til natur- og kulturhistorie over anden verdenskrigs forfærdelige begivenheder. I bunker udstillingen bliver historier fra den Danske “flødeskumsfront” formidlet igennem den topmoderne audioguide, her findes fortællinger fra tyske soldater og danske borgere side om side.

Modsat mange andre museer er der her ikke tusindevis af genstande udstillet bag glas, selve bunkeren er attraktionen, de smukt projekterede billeder på lofter og vægge bringer liv og følelse ind i de sortmalede underjodiske gange.

Efter personligt at have været gæst på mange af de bedste museer i metropoler som Paris, London, Sydney og New York kan jeg kun anbefale mine gæster at besøge Tirpitz…

…det er en attraktion på par med de fineste museer i Verden”

Den skjulte

Vestkyst

Hop ombord i den gamle redningsbåd og tag på en rejse igennem tiden. Vores favorit ud af de fire permanente udstillinger på Tirpitz er “Den skjulte Vestkyst”, udstillingen er en rejse igennem 20.000år, en tidsrejse formidlet med et enormt lys- og lydshow. Fortællingerne er om istid, om jægere og mamutter på sletterne, om Vestjyske pirater, om sømænd i nød og om sandets flugt, sandet der begravede store dele af Jylland og dannede landkortet som vi kender det i dag.

Oplev hvad der gemmer sig bag de 3.5m tykke mure, på Tirpitz Museet.

Målet med rejsen

er rejsen selv

Turen til Tirpitz fra Lindvig går igennem noget af Danmarks smukkeste landskab, Naturpark Vesterhavet. Når vejen slynger sig igennem det åbne hedelandskab og krondyr ses i det fjerne glemmer man hurtigt at det tager en halv time at køre til Tirpitz. Vi anbefaler at i gør en dag ud af det, se solopgang, krondyr og havørn ved Filsø, nyd madpakken ved Blåvand Fyr og tag derefter på museum, det er en dagstur som både vi og vores gæster nyder! Husk at der kan (skal) spises is ved Henne Strand på vejen hjem, Købmand Hansens Cafe og Bageri laver den dejligste økologiske softice og en god kop kaffe, det er utvivlsomt et besøg værd!

Cykelferie i danmark

En kunstnerkoloni i Vest

Nymindegab Museum


Nymindegab Museum er kun få minutter fra Lindvig, skulle du være intereseret i egnstypisk kunst og fortællinger om det hårde liv ved Vestkysten så må du ikke lade et besøg på det nyrenoverede museum gå dig forbi.

Læs Mere

Om Skribenten

Morten Lund Hansen

Med kombinationen af en opvækst i det Vestjyske og en baggrund i hotelmanagement og naturformidling har Morten besøgt alle hjørner af hans hjemstavn for at kunne give dig de bedst mulige oplevelser under din ferie ved Vestkysten

Morten er født og opvokset en kort køretur fra Lindvig og har tilbragt mange af hans barndomsstunder ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Efter en afsluttet uddannelse forlod han Danmark for at arbejde med naturformidling i Australien og Indonesien, hvor han mødte hans hustru og samarbejdspartner, Petra. Petra og Morten driver i dag Lindvig, et luksus-vandrehjem og feriested for gæster der nyder ro samt kultur- og naturoplevelser.

Læs Mere Kontakt

Fandt du artiklen spændende?

måske vil du også kunne lide disse

Cykelferie i danmark

På cykel

I Naturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Læs Mere
Cykelferie i danmark

Oplev naturen fra

hesteryg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Læs Mere

Vestkysten er

rigt på Kultur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Læs Mere

Lad os

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmail og vær blandt de første der modtager tilbud, nyheder, etc.

Copyright © 2021 | Lindvig | CVR 31770955